עדן

עדן

סימולטור טיסה

מאז ומתמיד התבוננו בני האדם על הציפורים וקינאו בהן. בהתאם לאורך ההיסטוריה של המין האנושי נעשו מאמצים רבים כדי לאפשר לנו לגבור על כוח הכבידה, להמריא אל על ולעוף בשחקים – כבר לפני יותר מ-500 שנים תכנן לאונרדו דה וינצ’י מטוס-ציפור, וכשהאחים רייט הצליחו להגיע ממקום למקום דרך האוויר, בתחילת המאה ה-20, זו הייתה תחילתה של מהפכה משמעותית מאוד. אחרי שהמין האנושי החל לפתח מטוסים משוכללים יותר ויותר, החלום הבא של רבים מאיתנו הוא לשלוט בהם. קבלת רישיון טיס – בין אם במסלול צבאי ובין אם במסלול אזרחי – מחייבת השקעה עצומה של משאבים, וגם לא אפשרית לכל אחד, ולכן פותח תחליף משכנע מאוד ומספק מאוד: סימולטור טיסה.

גם תחום זה של הסימולטורים השתכלל פלאים, בעיקר בשנים האחרונות שבהן מוקדשת תשומת לב רבה לנושא ה-Virtual Reality וה-Augmented Reality. כיום ניתן למצוא סימולטורי טיסה רבים, גם ביתיים וגם מסחריים, ולזכות בחוויות מרגשות במיוחד.

סימולטור ביתי

סימולטורי טיסה ביתיים הם למעשה תוכנות שמותקנות במחשב הביתי. חשוב להדגיש שמדובר ביותר ממשחק, וגם אם אנחנו נמצאים בחדר בבית ולא בתוך תא טייס, עדיין החוויה שמייצר הסימולטור היחסית בסיסי והנגיש לכל כיס סוחפת מאוד.

סימולטור טיסה ביתי מוכר במיוחד הוא זה של מיקרוסופט אשר נקרא בפשטות Flight Simulator. בעיקר מצטיין הסימולטור של החברה הענקית בחיקוי המדויק של המציאות. עוד סימולטורים ביתיים שכדאי להכיר הם Prepar 3D שליצירתו הייתה שותפה לוקהיד מרטין, התאגיד הבינלאומי המוביל בעולם התעופה (שמייצר למשל את מטוס הקרב הפופולרי F16), פלקון 4 שמדמה טיסה באותו F16 ומתאפיין בגרפיקה מרשימה, ו-X Plane שמדמה טיסה במטוסים אזרחיים.

בנוסף לתוכנה חשוב להצטייד כמובן גם בג’ויסטיק שמותאם לשליטה בתא הטייס ובכל המכשירים וההגאים שבו. עוד תוספות שמעשירות את החוויה הן סוגי מטוסים שונים (כלומר פיצ’ר בתוכנה שמאפשר לכם להטיס מגוון כלי טיס) ו- Scenery – התקנה של “נופים” יפים, מפורטים ואמינים כדי שנאמין עוד יותר שאנחנו במטוס שעומד לנחות באמסטרדם או חג מעל סיאול.

סימולטור מסחרי

אמנם גם הסימולטורים הביתיים מספקים חוויות מהנות מאוד, אבל באופן טבעי סימולטור טיסה מסחרי מציע חוויה דומה יותר לטיסה אמיתית. הבדל משמעותי אחד בין סימולטורים מסחריים לביתיים הוא המקום שבו מתרחשת החוויה: במקום אצלנו בבית, עם כל הסחות הדעת שעלולות להתרחש, במקום שמבטיח ניתוק מלא מה”מציאות” ולכן התמסרות מוחלטת לטיסה. בנוסף סימולטורי טיסה מסחריים מעוצבים כמו תא טייס וגם לכך יש השפעה משמעותית על ההנאה.

עוד הבדל הוא סוג האתגרים שמציבים הסימולטורים השונים – אלה המסחריים כוללים טיסות מורכבות יותר ולכן גם רמת העניין גבוהה יותר. בהתאם סימולטור טיסה מסחרי יכול לשמש למשל לפעילות גיבוש לצוותי עובדים, כחלק מיום כיף לקבוצות ועוד שימוש חשוב הוא אימון לאנשי צוותי אוויר כחלק בלתי נפרד מההכשרה שלהם (הן במסגרת צבאית והן במסגרת אזרחית).

העלות של השימוש בסימולטור

סימולטור ביתי הוא מוצר לא יקר – בדרך כלל תוכלו להצטייד בתוכנה איכותית במחיר של כמה מאות שקלים בלבד. סימולטורים מסחריים הם כמובן מוצר יקר, ואפילו מאוד כשמדובר באלה המשוכללים באמת, אבל השימוש בהם מוצע לקהל הרחב בעלות סבירה, ובפרט כשמדובר בקבוצות, כך שכל אחת וכל אחד יכולים להגשים את החלום של שליטה בכלי טיס והתעופפות בשחקים.

סימולטור טיסה עם ערך מוסף

על-מנת ליהנות מסימולטור טיסה עם ערך מוסף משמעותי, מומלץ להגיע ל”טייסת” שבמתחם סינמה סיטי. המקום הוקם על-ידי יוצאי חיל האוויר ובהתאם הפעילות בו. הבסיס הוא סימולטור משוכלל במיוחד שמדמה את תא הטייס במטוס הקרב F-16, ובנוסף תזכו בטייסת לחוויה שכוללת תדרוך כמו בחיל האוויר, יציאה למשימה כולל סרבל טיסה שמחזק את תחושת האמינות, תחקיר מפורט של הביצועים ועוד אפשרויות. במקום מתקיימות גם סדנאות לחברות, גם כן עם הערך המוסף של התרבות הארגונית המרשימה של חיל האוויר.

פוסטים נוספים

סגירת תפריט